Statisk fitting af jern og køller - passer længden?

 
For at finde ud af hvilken længde golfjern der passer til din højde, kan du lave det der kaldes en 'statisk fitting' eller Wrist-to-Floor fitting.

Dette må ikke forveksles med en fuld fitting af dit udstyr, hvor man ofte bruger timer på at blive målt og testet af en professionel golf fitter. En statisk fitting hjælper dig dig med at få et jernsæt der passer dig i længden, og er første faktor der bør opfyldes, og oftest det eneste du behøver for at vælge jern eller golfsæt.

Når man har nået et bedre niveau i golfspillet kan man evt. optimere sit udstyr med en fuld fitting, da dette giver mulighed for bedre præcision og ydelse.

1. For at måle, skal du stå afslappet med hænderne ned langs siden. Du skal have sko på.

2. Få en anden til at måle længden fra gulvet til dit håndled - helt præcist den fold i huden der er nærmest hånden.

WTF er målt i centimeter, tallene under Driver og 5 Iron er tommer

Herre standard for et 5-jern er 38.00" (WTF mellem 86,4 og 91,4cm)

Dame standard for et 5-jern er 37.50" (WTF mellem 81,3 og 42,5cm)

Begge standarder kan variere efter mærke.

For køller og drivere er det oftest minus 1.00", men dette kan også variere :-)

 

KAN JEG FÅ SPECIAL-FITTET MINE JERN HOS VILDMEDGOLF SHOP ?

Ja, vi tilbyder at bestille dine golfjern hjem enten forlænget eller forkortet, så de passer din statiske fitting. Oftest kan du også vælge hvilket skaft du vil have monteret, og hvilke grips.

Bemærk at du selv er ansvarlig for at udmålingen passer, og ovenstående er kun vejledende. Vi fralægger os dermed ethvert ansvar for fittingen ;-) 

Jern der bestilles hjem med specialmål er endvidere 'skaffevarer', og kan dermed som udgangspunkt ikke returneres under de sædvanlige bytte- og returregler. Vi vil gerne være behjælpelige med at forsøge at få forkert bestilte jern returneret eller ombyttet ved producenten, men ovenstående er altså udgangspunktet..

Ønsker du en FULD fitting bedes du kontakte os - vi tilbyder custom fitting med Trackman i vores studie i Hedensted Golf Klub og professionel vejledning fra vores golf pro træner.